Presa internațională a scris vineri despre incendiul petrecut la secția de Antestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, soldat cu decesul a șapte pacienți.
Titlurile din presa internațională fac referire, printre altele, la corupția și ineficiența din sistemul sanitar din România, arată HotNews.
„Sistemul românesc de sănătate se afla sub presiune încă dinainte de pandemia de COVID-19, afectat de corupţie, ineficienţă şi conducere politizată”, arată jurnaliștii agenției Reuters.
De altfel, jurnaliștii de la Reuters fac referire și la situația epidemiologică a țării, în contextul în care România a înregistrat joi un record al numărului de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei. Reuters notează și că în România nu mai sunt deja locuri la Terapie Intensivă ca urmare a creșterii rapide a numărului de cazuri. Agenția atrage atenția asupra faptului că România se află pe penultimul loc în ceea ce privește rata de vaccinare la nivelul Uniunii Europene.
România are una dintre cele mai puţin dezvoltate infrastructuri în domeniul sănătăţii din UE, cu un singur spital construit în ultimii 30 de ani și cu medici care au emigrat, subliniază agenţia în acest material, preluat de presa internaţională.
Incendiile precedente soldate cu morţi în spitale din România, un stat membru UE, provoacă îngrijorări cu privire la infrastructura spitalicească îmbătrânită a ţării, scrie și The Associated Press.
Șapte persoane au murit, vineri dimineață, în urma unui incendiu care a izbucnit la secția ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.
În fiecare dintre ultimele 3 valuri ale pandemiei secțiile ATI s-au confruntat cu incendii sau defecțiuni care au dus la moartea a zeci de pacienți care erau internați acolo. În valul 2 un incendiu a luat 15 vieți la Spitalul din Piatra Neamț, în valul 3 a ars secția ATI de la Spitalul Matei Balș din Capitală (17 morți), iar un TIR ATI de la Spitalul Victor Babeș din București s-a defectat (3 morți).